Ταξίδια - Εκδρομές
info@kiriakidis-travel.gr
25210-35384
Διάρκεια: 14 Δεκ 2018 - 17 Δεκ 2018
Τοποθεσία: Κωσταντινούπολη, Τουρκία
Τιμή: 100 € / άτομο
Κάντε κράτηση!
Μοναδικές εκδρομές προσαρμοσμένες και οργανωμένες με την εμπειρία του kiriakidis-travel.gr.

1ή-2ή ημέρα: Δράμα – Κωνσταντινούπολη (500 χλμ)

Ώρα 22.00 συγκέντρωση και αναχώρηση. Διασχίζοντας την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη μέσω της Εγνατίας Οδού άφιξη στα Ελληνοτουρκικά σύνορα των Κήπων. Στάση για καφέ και ψώνια στα καταστήματα αφορολογήτων ειδών και μετά τις απαραίτητες διαδικασίες είσοδος στην Τουρκία. Συνεχίζουμε οδικώς για την μεγάλη σκεπαστή αγορά της πόλης, το Καπαρλί Τσαρσί με τα 4.000 καταστήματα για ψώνια και δερμάτινα είδη, είδη δώρων κ.α., χωρίς να παραλείψουμε το χαρακτηριστικό “παζάρι”. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Το απόγευμα μετάβαση στο οικουμενικό Πατριαρχείο και παρακολούθηση των Γ’ χαιρετισμών. Το βράδυ ελεύθερος χρόνος για μια βόλτα στην Πλατεία Ταξίμ με τα πολυάριθμα μαγαζιά.

3ή ημέρα: Κωνσταντινούπολη (Μουσεία – κρουαζιέρα βοσπόρου 50 χλμ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Η ημέρα μας ξεκινάει με την ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ (ελάχιστη συμμετοχή 20 άτομα) κρουαζιέρα στα στενά του βοσπόρου, θα θαυμάσουμε τα παλαιά χωριά αλλά και τις σύγχρονες αριστοκρατικές συνοικίες, φτάνοντας μέχρι τη δεύτερη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στη παλαιά Πόλη και θα κάνουμε ξενάγηση στην Αγία Σοφία και την υπόγεια Βασιλική Κινστέρνα (Δεξαμενή – Υδραγωγείο) του Ιουστινιανού με το ατμοσφαιρικό της περιβάλλον. Ακόμη θα δούμε το Μπλε τζαμί, τον Βυζαντινό ιππόδρομο με τον Αιγυπτιακό οβελίσκο, την Ελικτή Στήλη των Δελφών, τη στήλη του Κων/νου και τη Γερμανική Κρήνη του 1898 συνεχίζουμε με τα πόδια το κατέβασμα στην Αιγυπτιακή αγορά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

4ή ημέρα: Κωνσταντινούπολη – Δράμα (500 χλμ)

Πρωινό και επίσκεψη στο Ορθόδοξο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο φανάρι, στο Αγίασμα της Παναγίας των Βλαχερνών, όπου εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 π.χ. στο Αγίασμα της Ζωοδόχου πηγής (Μπαλουκλί) με τα ψάρια της παράδοσης της Άλωσης και τους τάφους των Πατριαρχών. Αναχωρούμε για το εμπορικό κέντρο Forum Istanbul όπου εκτός τα πολλά καταστήματα μπορείτε και να επισκεφτείτε το μεγαλύτερο ενυδρείο της Πόλης. Το μεσημέρι αναχώρηση για το ταξίδι της επιστροφής. Στάση για φαγητό στη Ραιδεστό και μέσω Κεσσάνης, άφιξη και διέλευση των συνόρων και μέσω Εγνατίας οδού άφιξη στην πόλη μας αργά το βράδυ.

Περιλαμβάνει

  • Μεταφορά με κλιματιζόμενο υπερυψωμένο πούλμαν
  • Συνοδό του γραφείου μας
  • Ξεναγήσεις περιηγήσεις όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα
  • Δύο διανυκτερεύεσεις περιοχή Taksim / Pera 3* σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια με πρωινό. (Στο τρίκλινο με προσθήκη κρεβατιού)
  • Ελληνόφωνο τοπικό ξεναγό
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνει

Εισόδους μουσείων, γεύματα, προαιρετικές εκδηλώσεις, είσοδος μουσείων 20 ευρώ, διαβατήρια, φιλοδωρήματα και ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα. Μονόκλινο + 40 ευρώ

*ο αρχηγός του γραφείου μας έχει το δικαίωμα να αλλάξει τη σειρά του προγράμματος χωρίς να παραλείψει τίποτα.

Έγγραφα: Διαβατήριο ή Ταυτότητα Νέου τύπου (λατινικούς χαρακτήρες)