Ταξίδια - Εκδρομές
info@kiriakidis-travel.gr
25210-35384
Διάρκεια: 03 Νοέ 2018 - 04 Νοέ 2018
Τοποθεσία: Ελλάδα
Τιμή: 60 € / άτομο
Κάντε κράτηση!
Μοναδικές εκδρομές προσαρμοσμένες και οργανωμένες με την εμπειρία του kiriakidis-travel.gr

 

1ή ημέρα: Δράμα – Καλαμπάκα – Μετέωρα – Τρίκαλα (420 χλμ)

Συγκέντρωση στις 7:00 π.μ.  και αναχώρηση. Διασχίζοντας την Εγνατία οδό και με τις απαραίτητες στάσεις στο δρόμο άφιξη στην Καλαμπάκα και τα Μετέωρα. Επίσκεψη στα μοναστήρια των Μετεώρων όπως το Μεγάλο Μετέωρο “Μετέωρο” ονόμασε  ο Όσιος Αθανάσιος τον μεγάλο ακόλουθο πάνω στον οποίο έχτισε την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ή Μεγάλου Μετεώρου. Υπάρχουν αγιογραφίες μαθητών του Θεοφάνους του Κρήτος. Εδώ αξίζει  να δείτε και τη βιβλιοθήκη με τα χειρόγραφα και την Πινακοθήκη. Η ζωγραφική του Αδάμου με θέματα από τη μοναχική ζωή και τη λειτουργική ζωή της εκκλησίας είναι εξαιρετική. Εντυπωσιακή είναι και η τράπεζα μήκους 32 μέτρων, Μονή Αγίου Στεφάνου. Όλα τα μοναστήρια των Μετεώρων έχουν σκαλοπάτια, εκτός από τη Μονή του Αγίου Στεφάνου, όπου φτάνεις απευθείας στην είσοδο του μοναστηριού με το αυτοκίνητο. Στο καθολικό, δείτε τις αγιογραφίες του σύγχρονου Βλάση Τσοτσώνη και θαυμάστε το ξυλόγλυπτο τέμπλο. Πριν φύγετε από το μοναστήρι, ζητήστε να προσκυνήσετε την κάρα του Αγίου Χαραλάμπου και στη συνέχεια άφιξη στη πόλη της Καλαμπάκας. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα στην πόλη και στη συνέχεια αναχώρηση για Τρίκαλα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για βόλτα και γεύμα. Διανυκτέρευση.

2ή ημέρα: Τρίκαλα – Δράμα (380 χλμ)

Πρωινό και η μέρα μας σήμερα είναι αφιερωμένη στην πόλη των Τρικάλων όπου και θα επισκεφτούμε την παλαιά πόλη των Τρικάλων, περιηγούμενοι στο κάστρο της και τις περίφημες διατηρητέες συνοικίες Βαρούσι και Μανάβικα, όπου και θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για καφέ και φαγητό. Έπειτα, θα επισκεφτούμε το Μουσείο Μουσικής Ιστορίας (Κέντρο Ελληνικής Μουσικής Τρικαλινών Δημιουργών), το οποίο στεγάζει χειρόγραφα, παρτιτούρες και διάφορα προσωπικά αντικείμενα των σπουδαίων Τρικαλινών Δημιουργών Δ. Μητροπάνου, Β. Τσιτσάνη, Κώστα Βίρβου, Απόστολου Καλδάρα κ.α. Από εκεί θα πεεριηγηθούμε στην οδό Ασκληπιού, το φημισμένο πεζοδρόμιο των Τρικάλων έχουμε χρόνο για μια βόλτα στη πόλη στα όμορφα πλακόστρωτα και μεσημέρι για φαγητό. Στη συνέχεια το απόγευμα παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Άφιξη στη πόλη μας αργά το απόγευμα.

Περιλαμβάνει:

  • Μεταφορά με κλιματιζόμενο υπερυψωμένο πούλμαν
  • Συνοδό του γραφείου μας
  • Ξεναγήσεις περιηγήσεις όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα
  • Ταξιδιωτική ασφάλιση στην AXA Ασφαλιστική
  • Μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο PANTELIDAKIS 3* στα Τρίκαλα σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια με πρωινό
  • Φ.Π.Α. 24%

Δεν περιλαμβάνει:

Εισόδους μουσείων, γεύματα, προαιρετικές εκδηλώσεις, διαβατήρια, φιλοδωρήματα και ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα. Μονόκλινο + 15 ευρώ.